Har du planlagt din virksomheds fremtid?

Faglig nyhedHar du en plan for fremtidigt ejerskab og ledelse af din virksomhed? God planlægning kan måles direkte på bundlinjen – på væksten og virksomhedens overlevelseschance. Med værktøjet ”Ejerstrategi-kortet” kan du gå i gang med planlægningen i dag.

SMV

Ejerstrategi-kortet er et gratis online værktøj til planlægning af din virksomheds fremtidige ejerskab og ledelse. Det bygger på en undersøgelse gennemført i knap 14.000 danske ejerledede virksomheder. Du finder det på www.ejerstrategi-kortet.dk

Du skal blot udfylde 27 spørgsmål, og modtager så en 12-siders individuel rapport, hvor din virksomhed bliver benchmarket mod andre virksomheder i samme branche. Det kræver ingen registrering, alt er anonymt, og du får rapporten i hånden med det samme. Rapporten giver dig konkrete forslag til at indarbejde fremtidig ledelse og ejerskab i virksomhedens strategiske planlægning.

Ejerstrategi-kortet er allerede godt i gang med at hjælpe ejerledere på vej med langsigtsplanlægningen – på fire måneder har knap 800 ejerledere og rådgivere anvendt det.

Det er noget de kan nikke genkende til i ATC Footwear, der har benyttet ejerstrategi-kortet til at sætte skub i deres udvikling og overvejelser om fremtiden.

Arbejdet med Ejerstrategi-kortet har først og fremmest bidraget til nye erkendelser i ATC Footwear: Vi vil fremover indtænke virksomhedens fremtidige ledelses- og ejerskabstruktur i den strategiske planlægning. Ejerstrategi-kortet har givet os værdifuld og konkret input til at strukturere vores tanker omkring, hvordan vi bedst muligt sikrer ATC Footwears fremtid”, siger Adm. direktør i ATC Footwear, Christian Dawe, om værktøjets anvendelighed.

Uanset om du planlægger et personligt exit fra virksomheden på kort eller langt sigt, kan du få nogle gode pejlemærker for, hvilke unikke ejer-ressourcer og udfordringer, du har. Og hvordan du bedst udnytter ressourcerne og håndterer udfordringerne.

Planen med Ejerstrategi-kortet har fra starten været at give danske ejerledere og deres rådgivere et konkret værktøj til langsigtsplanlægning i hånden. Vi ved, at mange ejerledere, pga. tids- eller ressourcemangel, har undgået at tage stilling til deres egen fremtid i virksomheden. Vi vil den problematik til livs og Ejerstrategi-kortet er et stort skridt på vejen.” siger professor Morten Bennedsen om ambitionen bag Ejerstrategi-kortet.

Ejerstrategi-kortet er udviklet i forbindelse med projekt Vækst Gennem Ejerskifte af Center for Ejerledede Virksomheder på CBS i samarbejde med den franske business school INSEAD og Industriens Fond. Ejerstrategi-kortet kan frit benyttes af alle interesserede.

Find Ejerstrategi-kortet her

Download en pjece om Ejerstrategi-kortet her.

Kontakt

  • Sara Sayk

    SMV-chef, registreret revisor, cand.merc.aud.

    3369 1029
    4193 3129

Denne artikel er skrevet af
Center for Ejerledede Virksomheder (CEV), et forskningscenter under CBS.
CEV forsker i ejerskifter indenfor ejerledede virksomheder og udgiver rapporter og artikler om emnet.

Afstemning

Hvad er den største barriere for et godt ejerskifte?