Ejerskifte - få styr på dig selv og din virksomhed, inden du sælger

SMV-nyhedSkal - skal ikke. Altså sælge din virksomhed. Når du som ejer af en lille eller mellemstor virksomhed bevæger dig mod et ejerskifte, er der flere ting du bør overveje. Både på det personlige plan og i forhold til din virksomhed.

SMV

Alle skal på et tidspunkt videre, også selvom din virksomhed er dit livsværk. 

Den største barriere for et ejerskifte af din virksomhed er dig selv som ejerleder.

"Derfor er det vigtigt at se på processen før processen, inden det er for sent i forhold til salgbarheden af virksomheden. Hvad er det jeg vil? Hvad er det jeg kan ? Hvad ønsker jeg for mig selv og min virksomhed? Intet siger at et salg af virksomheden er lig med at gå på pension. Man kan frit beslutte sig for, hvad man vil gøre i stedet. Det mener vi er vigtigt, for hvis man ikke ved hvad man vil for sig selv og sin virksomhed, er man jo heller ikke klar til at ejerskifte sin virksomhed, siger Sara Sayk, Chefkonsulent, registreret revisor i FSR - danske revisorer blandt andet i et tillæg om ejerskifte.

Ejerskiftetillægget udkom sammen med Jyllands-Posten torsdag d. 5. juli. 2018 "Virksomhedsudvikling - af ejerledede virksomheder".

Er beslutningen truffet om, at du vil sælge din virksomhed, er det en god ide, at salgsmodne din virksomhed. Det er en proces, der ikke kan startes for tidligt.

Ved gradvist at optimere din virksomhed har du mulighed for at skabes større profit, der ind til et salg, ryger på din bundlinje og dermed giver dig et større overskud af din virksomhed.

Få flere gode råd og forslag til optimering af din virksomhed i artiklen. 

 

Læs hele artiklen her

Læs hele tillægget om ejerskifte her

Kontakt

  • Sara Sayk

    SMV-chef, registreret revisor, cand.merc.aud.

    3369 1029
    4193 3129
Ejerskifte og generationsskifte - tag din revisor med på råd

Afstemning

Hvad er den største barriere for et godt ejerskifte?