Ejerskifte - Start med det sidste først

SMV-nyhedStart med fremtidsplanerne og find så vejen hen til målet - start med det sidste først.

SMV

Ligger dit liv i din virksomhed? Så kan det være svært at overdrage den til nye ejere, også selvom det bliver indenfor familien. Find ud af hvad du vil bruge fremtiden på, hvis den ikke skal bruges på din virksomhed og hvornår og hvordan det skal ske. 

Det er hovedbudskabet fra Sara Sayk, chefkonsulent i FSR - danske revisorer i en artikel om ejerskifte i et ejerskiftetillæg, der udkom d. 22. januar 2019.

Sara Sayk fortæller blandt andet også, at den største barriere for for et succesfuldt ejer- eller generationsskifte er ejerens manglende parathed til at sælge virksomheden, og at hvis fremtiden ikke er på plads kan ejerlederen - du - ubevidst komme til at lægge hindringer i vejen for et salg i form af dumme undskyldninger.

Ejerskiftetillægget udkom sammen med Jyllands-Posten "Generations- og ejerskifte & Forretningsoptimering".

Går du og nøler og er ikke parat til at træffe en beslutning om fremtiden, er det vigtigt at du ikke mister kadancen og fortsat udvikler din virksomhed. Ellers afvikler du den lige så stille. Det er blandt andet vigtigt at du får virksomheden ud af hovedet og ned på papir. Det kan tage flere år at gøre din virksomhed klar til salg, så det er aldrig for tidligt at starte, siger Sara Sayk.  

Få flere gode råd og forslag i artiklen til hvordan du kommer videre med tankerne om ejerskifte af din virksomhed og hvordan du kommer godt i mål uanset hvad dine fremtidsplaner er.

Læs hele artiklen her

Læs hele tillægget om ejerskifte her

Kontakt

  • Sara Sayk

    SMV-chef, registreret revisor, cand.merc.aud.

    3369 1029
    4193 3129
Ejerskifte og generationsskifte - tag din revisor med på råd

Afstemning

Hvad er den største barriere for et godt ejerskifte?