Statsautoriseret revisor: Danske virksomheder skal åbne øjnene for nye lånemuligheder

Som statsautoriseret revisor og direktør rådgiver Thomas Kragh små og mellemstore danske virksomheder i hele landet. Han kommer derfor helt tæt på frustrationerne, når hans kunders vækst bliver bremset af et stift, traditionelt lånesystem. En ny lånemulighed er nu blevet en del af Thomas Kraghs rådgivning til kunderne.

SMVFinansiering

Artiklen er skrevet af Maria Carpenter, Harbinger Public Relations A/S 

Desværre er sorte tal ikke altid nok til at sikre den nødvendige kapital til overtagelse, køb eller udvikling af en virksomhed. Men lempede love for finanssektoren har liberaliseret nemarkedet. Sammen med digitaliseringen har det medført øget adgang for reelle alternativer til de traditionelle udbydere af erhvervslån. Det har Thomas Kragh selv benyttet i udviklingen af sin egen virksomhed, ligesom han oplever en øget efterspørgsel for nye finansieringsmuligheder blandt sine kunder.

Thomas KraghJeg ser en stigende interesse fra både nye og etablerede virksomheder for at gå udenom banken, når de har brug for kapital til overtagelse, køb eller udvikling af en virksomhed. De ønsker ganske enkelt større uafhængighed af banken, så de kan koncentrere sig om at arbejde og tjene penge, siger Thomas Kragh, statsautoriseret revisor og indehaver af W. Kragh A/S, statsautoriserede revisorer” og fortsætter: ”Det er utroligt vigtigt for dansk erhvervsliv, at der er reelle alternativer til nogle af bankernes produkter. Her skal vi revisorer være klædt på til at rådgive vores kunder og præsentere forskellige finansieringsmuligheder, så vi kan være med til at sikre virksomhedernes vækst og videre succes,” slutter Thomas Kragh.

 

En survey fra FSR – danske revisorer fra januar 2019 viser, at den aktuelle adgang til finansiering hæmmer væksten hos SMV’erne og at det især er vanskeligt at få finansiering til opstart og udvidelse af sin virksomhed. Derfor kan det være en god ide at kigge på alternativer til traditionel bankfinansiering, og her er crowdlending en anerkendt lånemulighed i Danmark. Læs mere om 'Finansiering hos SMV’erne – Adgangen til finansieringen og betydningen af den aktuelle finansieringssituation' her.

Thomas Krag er 2. generation i W. Kragh A/S, som har været markedet i mere end 50 år. I løbet af den tid har lånemulighederne i Danmark gennemgået en radikal udvikling og har især fået fart med den globale digitalisering.

Torben Bruun

Teknologien sammen med den ændrede lovgivning på finansomdet – betyder også, at de nye, digitaliserede finansieringsvirksomheder kommer til at rykke markant ved nemarkedet, hvilket er til dansk erhvervslivs fordel. Torben Bruun, CCO hos erhvervslånsudbyderen Flex Funding, fortæller:

”Det er essentielt for det danske samfund at have et velfungerende og fleksibelt lånemarked. For det betyder, at der bliver skabt nye virksomheder og udvidelser af de allerede etablerede virksomheder, og dermed nye arbejdspladser. Disse muligheder bliver ikke skabt, hvis økonomisk sunde virksomheder ikke kan komme ud over rampen på grund af manglende finansiering.”

Torben Bruun fortsætter:

”Det er faktisk muligt at yde fornuftige lån til sunde virksomheder. Flex Funding arbejder med en anden finansieringsmodel som gør, at vi i mange tilfælde kan være mere fleksible end bankerne, fordi lånene finansieres direkte af mange investorer. I vores model er der en fast rente og en løbetid op til 60 måneder uden årlige genforhandlinger. For mange virksomheder er det en stor fordel, der giver dem ro til at fokusere på deres forretning og vækst.”

Thomas Kragh har selv benyttet Flex Funding, der er godkendt som betalingsinstitut af Finanstilsynet. Når han foreslår sine kunder at gøre det samme, ser han rst og fremmest virksomhedens soliditet og indtjening. Dernæst ser Thomas Kragh på, om kunden opfylder kravene fra neplatformen. Han sender fx kun etablerede virksomheder, der har en sund økonomi, to års positive årsregnskaber og positiv egenkapital videre til Flex Funding.

Thomas Kragh mener, det er meget individuelt, hvad der giver bedst mening for en kunde.

Thomas Kraghr en kunde skal bruge finansiering, rådgiver jeg ud fra kundens forhold og det formål, som pengene skal bruges til. Jeg ser virksomhedens indtjening og soliditet og hvorvidt man vil være i stand til at kke renter og afdrag. Hvor bankerne har nogle stærke produkter på nogle områder, er for eksempel Flex Funding gode til mellemfinansiering, opkøb og gennemførelse af eksisterende projekter i virksomheder, hvor bankerne ikke kan konkurrere på samme vilkår.”
 
Thomas Kragh fortsætter:
 
”De barrierer, vi ser, at vores kunder har, r de skal vurdere alternative lånekilder, beror tit og ofte på det manglende kendskab til produktet og til markedet. Vi har selv et lån hos Flex Funding, og når jeg forller mine kunder, at vi har et lån hos dem, og om hvordan det fungerer, så bliver de her barrierer brudt ned.

Om Flex Funding
Flex Funding er en såkaldt crowlendingplatform, der fungerer på den måde, at en række mindre udlån fra privatpersoner tilsammen finansierer et større n. Flex Funding foretager udlån på baggrund af en individuel kreditvurdering, både ngiver og ntager har en klar forudsætning for at forstå den enkelte nesag. Læs mere om Flex Funding her.
 
For yderligere information om Flex Funding, undersøgelser, billeder eller interview, kontakt venligst
Maria Kappel Carpenter, tlf. 60 45 40 84 eller mail: maria.carpenter@harbinger.dk

Kontakt

  • Sara Sayk

    SMV-chef, registreret revisor, cand.merc.aud.

    3369 1029
    4193 3129

Få inspiration fra andre virksomheder

Få inspiration fra andre virksomheder, der har benyttet crowdlending til at finansiere deres ide.

 

Hvordan kan stjålne cykler indsamle 1/4 million kr. i crowdfundinglån? Hvad er skovdyrker Jes Lützhøfts erfaring med crowdlending? Få dem og alle de andre gode historier om crowdlending her.

Kom frit frem...

Låner du penge ud til nogen på deres "glatte ansigt"? Kom "frit frem" med virksomhedens oplysninger - det skaber værdi. 

(Klik på billedet for større version)

Skal din virksomhed i topform?

Løb fra dine konkurrenter.


Brug revisor til at få styrket din virksomheds kondital og kom i topform.

Læs mere om inden for hvilke områder en revisor kan hjælpe din virksomheds kondital i vejret.

Find revisor

Sæt skub i din udvikling med en statsautoriseret eller registreret revisor.

Uanset om du skal bruge hjælp til basal økonomistyring, rådgivning indenfor fornyelse eller måske optimeret din virksomhed inden et ejerskifte, er en revisor et godt valg.

 

Find en revisor, der er medlem af FSR - danske revisorer

Afstemning

Hvad er det vigtigste, når man vil skaffe kapital til at vækste?