Vækstfonden: Udelukker ingen brancher

SMV-nyhedErhvervskundedirektør Anders Christian Andersen, Vækstfonden, fortæller, hvilke finansieringsløsninger han kunne tilbyde danske SMV’er, der står foran vækst.

SMV

Denne artikel er baseret på Dansk Erhvervs Avis 9.-11. december 2015

Egenkapitalen - groft sagt fordelingen mellem det en virksomhed ejer, og det den skylder - skal være positiv, hvis man vil låne i Vækstfonden. Det er et krav, men herfra er det potentialet i forretningsidéen - og ikke om virksomheden er i fx den ene eller anden branche, der tæller.
Det var en del af budskabet fra erhvervskundedirektør hos Vækstfonden, Anders Christian Andersen, til konferencen "Finansier din virksomhed og Vækst" den 18. november 2015.

”Siden 2013 har Vækstfonden kunnet tage større risici i forhold til iværksættere. Vi skal hjælpe virksomheder, der er tæt på at opnå overskud og dermed kan klare sig selv. Men der skal være en positiv egenkapital i virksomheden.

”Erhvervskundedirektøren påpegede, at Vækstfonden ikke pr. definition udelukker virksomheder i bestemte brancher:

”Der er vindere i alle brancher,” konkluderede han.

Ledelse er en af de væsentligste kompetencer, som Vækstfonden ser på, når der skal bevilges kapital:

”Vi går meget op i ledelse og kræver ledelseserfaring, eller at der er nogen, iværksætterne kan sparre med og spille bold op ad.”

Forretningsplaner for markeder og kunder samt budgetter, arbejdspladser og CSR er også væsentlige parametre for Vækstfonden:

”Budgetterne går vi meget dybt ned i, for jo højere omsætningen er, desto større er behovet for finansiering.”
 

Læs mere om arrangementet "Finansier din virksomhed og vækst"

Læs mere om Vækstfonden