Lukrative ordrer kræver likviditet

SMV-nyhedDe fleste virksomhedsejere gnider sig i hænderne, når muligheden for en stor ordre melder sig på banen, men den gode handel kan også være forbundet med store krav til virksomhedens likviditet .

SMVFinansiering

De fleste virksomhedsejere gnider sig i hænderne, når muligheden for en stor ordre melder sig på banen, men den gode handel kan også være forbundet med store krav til virksomhedens likviditet. Det dilemma er velkendt i Puggaards Service, der er specialiseret i pleje af udendørsarealer for private virksomheder og offentlige institutioner.

"Jeg fik mulighed for at tage en opgave ind, hvor jeg skulle være hovedentreprenør. Det var temmelig attraktivt, men også en opgave, der krævede, at jeg hyrede op til fire underleverandører fra andre brancher ind," siger Morten Puggaard, ejer af Puggaards Service A/S.

"Problemet var, at jeg på den ene side skulle acceptere en betalingsfrist fra kunden på op til 60 dage og på den anden side betale mine underleverandører med det samme. Det stillede store krav til likviditeten," siger Morten Puggaard, som blev opmærksom på muligheden for at frigøre likviditet gennem Debtor.

Debtor hjælper virksomheder med at sælge fakturaer og dermed frigøre midler, som ellers er bundet i lange betalingsfrister. 

"Det passede perfekt med mit behov. Jeg havde behov for at kunne betale mine underleverandører til tiden, og med Debtor kunne jeg få min betaling hurtigere på trods af kundens lange betalingsbetingelser. Jeg fik mulighed for at gå efter den gode ordre."

Morten Puggaard, Adm. Direktør Puggards Service A/S 

Mulighed for at handle hurtigt
Det er ikke kun i salgsøjemed, at Puggaards Service haft fordel af samarbejdet med Debtor. En af kerneydelserne er saltningsopgaver, og på et tidspunkt blev Morten Puggaard kontaktet af saltleverandøren, som havde et her-og-nu tilbud.

"Hvis vi kunne aftage en stor mænge salt med det samme, kunne jeg få en stor rabat. Jeg fik solgt en større faktura og kunne dermed slå til og spare et markant beløb, og i en virksomhed af denne størrelse er det væsentligt at kunne gribe sådan en chance."

Morten Puggaard, Adm. Direktør Puggards Service A/S 

Fordommene blev hurtigt parkeret
Morten Puggaard har oplevet at flere rynker på næsen, når han fortæller, at han sælger sine fakturaer for at optimere sin likviditet og formindske afhængigheden af banken. 

Jeg tjekkede Debtor i et kreditvurderingssystem, og jeg satte mig ind i, hvem folkene bag er før jeg henvendte mig til dem om salg af den første faktura. Det er efter min opfattelse en seriøs samarbejdspartner langt mere smidige end bankerne. Ikke mindst når man som os har store likviditetsudsving blandt andet på grund af sæsonarbejde. Bankernes tilbud er en kassekredit, men den er dyr, når udsvingene er store. Der er Debtor en langt mere attraktiv samarbejdspartner for os," siger Morten Puggaard.

"Vores primære fokus ligger på at servicere vores kunder bedst muligt. Og det kan vi koncentrere os om, fordi vi kan stole på, at Debtor har styr på deres processer. Arbejdsgangen er automatiseret, og hvis der er noget, der stritter - eksempelvis hvis vi sender en faktura gennem systemet og kunden ikke betaler, følger Debtor op overfor os, så vi kan rykke kunden," slutter Morten Puggaard.

 

Kontakt

  • Sara Sayk

    SMV-chef, registreret revisor, cand.merc.aud.

    3369 1029
    4193 3129

Skal din virksomhed i topform?

Løb fra dine konkurrenter.


Brug revisor til at få styrket din virksomheds kondital og kom i topform.

Læs mere om inden for hvilke områder en revisor kan hjælpe din virksomheds kondital i vejret.

Afstemning

Hvad er det vigtigste, når man vil skaffe kapital til at vækste?