Kan du betale dine regninger, kan du investere?

Har du det store overblik over dine indtægter og udgifter. Har du fået betalingen fra dine kunder, inden du skal betale dine leverandører og dine andre udgifter?

Overvej:

Kan du ændre dine betalingsfrister eller udsendelsen af dine fakturaer for at sikre, at du altid har penge i kassen, når dine regninger skal betales? Det kan spare dig for at trække på en kassekredit i banken.

Har du overblikket? Kan du på stående fod sige, om du har haft positivt cashflow den seneste måned, og kan du sætte konkrete tal på?

Rigtig mange økonomisystemer kan levere daglige, ugentlige eller månedlige rapporteringer.

Overvej:

Hvad har du brug for for hele tiden at have overblikket over din likviditet – din evne til at betale dine regninger. Når du har overblikket, kan det spare dig for overraskelser og overtræk i det lange løb.

 

Få overblik over pengestrømmene ind og ud af din virksomhed

Cashflow er strømmen af dine ind- og udbetalinger. En cashflowopgørelse (eller pengestrømsopgørelse) viser, hvad dine penge bliver brugt til hvornår og hvor mange, du har. Pengestrømsopgørelsen viser, om din virksomhed er likvid – om du har penge i kassen.
Likviditet er de likvide midler, som din virksomhed har. Dvs. kontanter, indestående i banker mv. Hvis din virksomhed er likvid, kan den betale sine regninger.
Pengebindinger er, hvorvidt du har bundet penge i fx debitorer, lager m.v.
Soliditet fortæller, om din virksomhed er ”solid”. Dvs. hvorvidt din virksomhed kan stå imod, hvis der fx kommer svigtende salg, hvis dine debitorer går konkurs eller lignende.

Klar til banken?
Download som PDF

Vær' velforberedt når du møder din bank eller investor.
 

Læs folderen "Klar til banken?" og få gode råd til:

  • Hvordan du dokumenterer og forklarer din forretning i dag
  • Hvordan du dokumenterer og præsenterer dine planer for i morgen

Hent folderen som pdf:
Klar til Banken?