Sådan opretter du passwordbeskyttelse i Erhvervsstyrelsens digitale selvbetjeningsløsninger

SMV-nyhedHar du passwordbeskyttet andres adgang til at ændre i dit selskab i Erhvervsstyrelsens digitiale selvbetjeningsløsninger? Gør det nu.

SMV

Ifølge Erhvervsstyrelsen skal det være enkelt og attraktivt at drive ansvarlig virksomhed i hele Danmark. Derfor kan man med et NemID ændre i virksomheders registreringsforhold igennem Erhvervsstyrelsens digitale selvbetjeningsløsninger. 

Det betyder, at alle med et NemID eksempelvis kan ændre i din virksomheds ejerforhold. Det skete for sportskæden Sport24, der i januar 2020 oplevede at få en for dem fremmed mand med i ejerkredsen. 

Beskyt din adgang

Du kan i Erhvervsstyrelsens digitale selvbetjeningsløsning oprette passwordbeskyttelse af virksomheden. Gennem oprettelse af et password kan du sikre dig, at det kun er personer med kendskab til passwordet, der kan foretage ændringer i virksomhedens registreringsforhold.

Hvem kan oprette et password

For at oprette et password på en virksomhed skal du enten være registreret som tegningsberettiget for virksomheden eller være LRA-administrator for virksomhedens NemID tilslutningsaftale.
 
Sådan opretter du et password

Oprettelse af et password skal ske gennem Erhvervsstyrelsens digitale selvbetjeningsløsning. Når du har valgt den virksomhed, du ønsker at oprette password for, skal du vælge menupunktet ”passwordbeskyttelse”, hvorefter du får mulighed for at indtaste det ønskede password. Vær opmærksom på at det kræver særlige rettigheder at oprette et password, jf. ovenfor.

Du skal være opmærksom på, at opsættelse af et password kan begrænse fleksibiliteten i forhold til virksomhedsregistreringer, fordi det vil være nødvendigt at dele passwordet med eventuelle tredjemænd, som virksomheden ønsker skal have adgang til at foretage registreringer på selskabets vegne – fx en advokat eller en revisor. 

 
Læs mere på Erhvervsstyrelsens hjemmeside

Skal din virksomhed ud af startblokkene?

Hvis du vil løbe fra dine konkurrenter, skal du hurtigt ud af startblokkene.


Brug revisor til at få styrket din virksomheds reaktionsevne og kom først i mål.

Læs mere om inden for hvilke områder en revisor kan hjælpe din virksomhed til at komme først.

Find revisor

Sæt skub i din udvikling med en statsautoriseret eller registreret revisor.

Uanset om du skal bruge hjælp til basal økonomistyring, rådgivning indenfor fornyelse eller måske optimeret din virksomhed inden et ejerskifte, er en revisor et godt valg.

 

Find en revisor, der er medlem af FSR - danske revisorer